top of page
  • Writer's pictureTorben Folkmann

Phan Thiet - Binh Hung Ward

Updated: Apr 4, 2021


Pham Van Dong Street sig parallelt med floden og havnen i Phan Thiet, husrækken er, med ganske få undtagelser, en noget nær ubrudt række af lokale restauranter, med alt hvad hav og fiskebåde dagligt byder på. Langs fortovet er blå fiskebåde linet op som artige skoleelever i skolegården og morgen og tidlig formiddag bruges fortovet ofte af fiskere til rengøring af garn og tørring af fisk. I løbet af dagen kan en øl eller kop vietnamesisk kaffe nydes fra restauranternes små plastikstole, flere restauranter har 1. Sal med udsigt til havn og både.

Aftenmørket vækker for alvor gaden til live. Fortovet foran restauranterne fyldes, som fiskenet med fisk, til bristepunktet med små plastikstole og borde. Udstillinger med fremmedartede fisk og skaldyr arrangeres som var det kostbare smykker, glødende grille stilles op, motorcykler og mennesker strømmer til som tidevandet og fylder gade, fortov og stole. Her skal man parkere alle forestillinger, om hvordan man går på restaurant, det er forrygende lokalt, menukort på engelsk er lige så sjældent som at bestille dansk hakkebøf, retter ankommer når de er færdige, øl serveres med isterninger lange og store som gulerødder. Lydbilledet er intenst med skålende og talende vietnamesere, mobil karaokebar, lotterisælgere, en hær af tjenere, motorcykler ankommer og kører i en lind strøm. ”Den ægte vare” hed et dansk stand-up show for år siden. En spisning her er hverken stand-up eller et show. Det er simpelthen bare den forrygende ægte vare på fortovet og havnen i Phan Thiet.

Tæt på Ho Chi Minh Museum spænder Tran Hung Dao Bridge over floden og på den anden side knejser Phan Thiet Watertower. Vandtårnet ved vandet, designet af Prins Suphanouvong fra Laos, udpeget til at arbejde i Vietnam af det franske styre i Indokina, han bliver senere statsleder i Lao Peoples Democratic Republic. Det 32 m. høje tårn, de sidste 5 m. er den ottekantede vandtank, er opført 1928-1934 i en lille træomkransede park. Parken er mest aktiv morgen og aften, hvor den er rammen for lokalt liv med cafeer, legetøj, små rullende butikker og streetfood. Vandtårnet er symbol på Binh Thuan Province og indgår i forskellige emblemer og logoer.


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page